Oplossingen van morgen op Gebiedsconferentie Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden

July 2, 2018 - 10:07 AM
0 Comments

In aanwezigheid van deltacommissaris Wim Kuijken en burgemeester Ahmed Aboutaleb, voorzitter van het gebiedsoverleg, en zo’n 180 deelnemers vond op 4 juni in Rotterdam de tweede Gebiedsconferentie van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden plaats. 

Vanaf 12 uur stroomde de foyer van LantarenVenster in Rotterdam vol voor de tweede Gebiedsconferentie van Deltaprogramma Rijnmond-Drechtsteden. Onder de circa 180 aanwezigen waren deltacommissaris Wim Kuijken, burgemeester Ahmed Aboutaleb, voorzitter van het gebiedsoverleg, en vele vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en het Rijk, betrokkenen van maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Een inmiddels hechte, regionale community, die bij elkaar was gekomen om de ervaringen en resultaten te delen en vooruit te kijken. Wat opviel, is dat er ook veel nieuwe gezichten waren. Onder het genot van een broodje werd er bijgepraat. Met op de achtergrond prikkelende waterspreuken van stadsdichter Derek Otte.

De grote transities los je niet op met de oplossingen van gisteren. Dit vraagt om innovaties van de markt. Twee bedrijven presenteerden hun oplossingen in de vorm van een pitch.

Een draadloze radar om het waterpeil te meten

Martin van Rijn (Senz2) presenteerde de Wireless Level Radar. ‘Dit is een draadloze radar waarmee waterbeheerders eenvoudig en kosten effectief waterniveaus en waterontwikkelingen real-time kunnen monitoren, bijvoorbeeld in een riool. Je kunt er bijvoorbeeld het effect van regenbuien mee meten. Welke belasting geeft het wanneer het riool overstort in oppervlaktewater? Afhankelijk waar je hem hangt, kun je zien waar wateroverlast ontstaat. En als je bijvoorbeeld maatregelen neemt, kun je de effectiviteit meten.’

source: https://gebiedsconferentie2018.komtuook.com/documents/Beeldverslag_Gebiedsconferentie_2018.pdf

Revert to Web View
Next Post Previous Post

Comments are closed.